Project omschrijving

Rijssens Museum

virtual reality / online / presentatie

Het Rijssens Museum is een karakteristiek Twents stadsmuseum gevestigd in de Ooster- hof. Het museum heeft een veelzijdige collectie en biedt informatie over de ontstaansgeschiedenis van de stad. Op het complex is ook het Internationaal Brandweermuseum gevestigd. Dit museum toont de geschiedenis van hoe de wereld van de brandweer er uitziet. Het Rijssens Museum heeft ons gevraagd een virtuele tour te maken voor bezoekers van het museum.

Rijssens Museum
in 360

BEKIJK HET RIJSSENS MUSEUM IN
360 GRADEN EN SPEEL DE QUIZ

BEKIJK IN 360!
omschrijving

Virtuele tour

Het Rijssens museum is drie verdiepingen hoog, maar helaas is er geen ruimte voor een lift. Bezoekers die slecht te been zijn kunnen hierdoor niet het gehele museum bezoeken. Een virtual reality tour geeft deze bezoekers een kans het hele museum te zien. De tour wordt ondersteund met muziek en een voice-over die uitleg geeft over de ruimte waarin de bezoeker zich bevindt. Om gebruikers verder aan het denken te zetten is er een quiz in de tour verwerkt.

proces

360 graden foto opnames

Op een mooie dag hebben wij het museum bezocht om 360 graden foto opnames te maken. Deze opnames hebben we vervolgens verwerkt in een virtual reality applicatie. In deze applicatie hebben wij de voice-over en de quizvragen toegevoegd. Tot slot verzorgen wij alle apparatuur op locatie en maken wij de installatie klaar voor gebruik.

sparren over je eigen project?

CONTACT OPNEMEN!
resultaat

Virtual reality app

Het resultaat zal een fraaie virtual reality opstelling zijn waar jong en oud een tour kan volgen door het hele museum. Tevens kunnen ze door de quizvragen die verwerkt zijn in de tour meer leren over het museum.

contact

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Dave.

Dave Letink

EIGENAAR/ONTWERPER

benieuwd naar andere cases?

NAAR OVERZICHT
VOLGENDE CASE >

benieuwd naar andere cases?

NAAR OVERZICHT
VOLGENDE CASE >