Project omschrijving

Bono Traffics

concept / interactief / virtual reality / presentatie

Bono Traffics is een specialistisch en innovatief verkeerskundig adviesbureau dat werkt aan eigentijdse, werkbare oplossingen op het gebied van ruimtelijke ordening, infrastructuur en verkeer en vervoer. Voor deze mooie partij mochten wij een simulatie van een nieuw wegconcept in VR bouwen.

omschrijving

DDI

BonoTraffics BV ontwerpt in opdracht de Provincie Utrecht een nieuwe verkeersoplossing voor het verkeersknooppunt A2 – N230. Hiervoor is gekozen voor een uit de Verenigde Staten overgenomen, methode met de naam Divigerende Diamant Oplossing (Divergent Diamond Intersection ofwel DDI). Deze methode waarbij het verkeer over het viaduct elkaar kruislings passeert is een stuk economischer in zowel realisatie kosten alsmede verkeersdoorstroming, doordat er minder kruisende verkeersvlakken zijn met stoplichten.

proces

Beleving

Om het project kracht bij te zetten heeft BonoTraffics BV ons benaderd om een rijsimulator te bouwen en deze verkeersoplossing daarin virtueel te aan te brengen. De Rijssimulator geeft een realistische rijervaring op ware grootte. Zo kan men de nieuwe verkeersoplossing uitproberen, demonstreren en te beleven. De simulator maakt gebruik van realtime physics en is te besturen met een force feedback stuur.

Voor ons een leuk project waarin wij kunnen laten zien wat we in huis hebben. Op het gebied van modelleren, programmeren en het omgaan voertuigen fysieke aspecten maakt dit project een leuke uitdaging waar we ons met plezier in storten.

fases

Fase 1, 2 en 3

De rijsimulator wordt in fases opgeleverd waarin de Provincie Utrecht participeert. Tijdens de eerste, reeds opgeleverde fase, hebben we ons gericht op de primaire functionaliteit en de omgeving, kwaliteit van realtime rendering, physieke simulatie eigenschappen en ondersteuning voor 3 schermen brede weergave. In fase 2 verzorgen we de o.a. de afwerking, wijzigingen en verbeteringen, een navigatie-systeem en een losse mobiele Virtual Reality en Augmented Reality applicatie met als doel het project te visualiseren voor presentatie doeleinden [lees meer over de VR/AR app]. De specificaties van fase 3 zijn nog niet geheel bepaald, maar naar verwachting komt in deze fase o.a. een verkeerssimulatie met kunstmatige inteligentie (AI), de keuze voor meer typen voertuigen (waaronder grote voertuigen), weersomstandigheden, en dag-nacht cycli en meer.
resultaat

Realistische simulatie

Het resultaat is een realistische simulatie die gebruikt kan worden als tester voor de werkelijkheid. BonoTraffics kan via deze tool makkelijk inzicht krijgen in de ervaring van gebruikers en zo hun product preventief verbeteren.

sparren over je eigen project?

CONTACT OPNEMEN!
contact

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Kevin.

Kevin van Dijk

SENIOR PROGRAMMEUR

benieuwd naar andere cases?

NAAR OVERZICHT
VOLGENDE CASE >

benieuwd naar andere cases?

NAAR OVERZICHT
VOLGENDE CASE >