Project omschrijving

3D-presentaties op afstand

We zijn inmiddels een aantal maanden onderweg in onze ‘nieuwe manier van werken’, waarbij wij als bedrijf voor verschillende uitdagingen zijn komen te staan. Allereerst die van ons zelf, maar ook die van onze klanten.

Zoals jullie weten maken wij (interactieve) 3D-presentaties die jullie producten omzetten naar begrijpbare communicatie-tools voor jullie doelgroep. Een deel van onze klanten heeft ons in de afgelopen tijd benadert om te vragen of onze producten ook online (of op afstand) in te zetten zijn, zodat ze ook bruikbaar zijn in deze periode d.m.v. bijvoorbeeld video-call of screensharing.

RAAK GEÏNSPIREERD

In de afgelopen weken hebben wij aan verschillende klussen mogen werken met succesvolle resultaten. Deze delen wij graag hieronder met jullie als inspiratie voor mogelijke vraagstukken van jullie zelf. Bekijk het niet als kant-klare oplossingen, maar als denkrichtingen of concepten, waarover wij graag met jullie in contact komen om verder uit te werken.

maak uw 3D-presentaties gereed voor digitale en online presentatie
case 1

Niverplast

Niverplast is een belangrijke speler in de wereld van verpakkingsmachines over de hele wereld. Rond deze periode zouden zij op de Interpack beurs in Hannover staan voor o.a. de lancering van hun nieuwe machine.
Hiervoor hebben wij een applicatie mogen bouwen om de machine op de beurs (maar ook daarna) werkend te kunnen laten zien d.m.v. Augmented Reality, onze zogenaamde AR Object Placer.

Omdat de beurs i.v.m. Covid-19 is uitgesteld naar 2021, heeft Niverplast besloten de beursstand in de werkplaats in Nijverdal op te bouwen en deze live te delen met geïnteresseerden. Naast de beleving van de stand, willen ze natuurlijk ook de technische principes van de machines laten zien. Omdat het filmen van de binnenkant van een werkende machine niet altijd kan, hebben wij het bestaande 3D-model omgezet naar een online web-versie die interactieve besturing van de machine mogelijk maakt. De gebruiker is in control om zijn of haar informatie-behoefte in te vullen.

Onderstaande video is een opname van iemand die de tool gebruikt. Let op de cursor die de animatie aanstuurt. Of probeer de lite-versie zelf via de onderstaande knop!

3D WEB-ANIMATIE T.B.V. EEN ONLINE PRODUCT LAUNCH

Probeer het zelf via
onderstaande knop!

VERKEN HET PROTOTYPE VAN ONZE
NIEUWE 360 WEB-VIEWER

PROTOTYPE!
case 2

IHI Hauzer

IHI Hauzer maakt machine die plasma-coatings aanbrengen op allerlei producten. Ook zij hadden een product launch gepland staan die omwille van de huidige tijd is omgezet naar een online webinar waar live het bedrijf en de nieuwe machine gepresenteerd worden. De webinar software was goed geregeld, echter mistte nog een onderdeel waar ‘live’ het 3D-model getoond kon worden om het verhaal te ondersteunen en dus hebben wij hier onze expertise mogen inzetten..

Ook konden er nadien vragen worden gesteld, waar het 3D-model kon worden gebruikt om uitleg te geven hierover en is de software beschikbaar voor collega’s om in te zetten tijdens video-calls. Voor Hauzer zal het geoptimaliseerde 3D-model tevens ingezet worden voor een AR-applicatie, die met de account managers de wereld over kan voor het optimaal tonen van de machine, zonder deze bij de hand te hebben.

Onderstaande video is een opname van iemand die de tool gebruikt. Let op de cursor die de animatie aanstuurt. Wil je een demo om zelf te ervaren hoe de software werkt, kun je altijd contact opnemen via de informatie onderaan deze pagina.

LOKALE 3D-PRESENTATIE, GEPRESENTEERD VIA EEN WEBINAR

Meer weten?

CONTACT OPNEMEN!
case 3

DJM Food processing

DJM maakt Vacuum-vorm machines voor de voedselverwerkend industrie. Ook zij liepen door Covid-19 tegen problemen aan met communicatie naar afnemers in het buitenland. Enerzijds om de werking uit te leggen en anderzijds om storingen op te kunnen lossen: ‘’platte tekeningen of foto’s voldoen dan doorgaans niet’’.

Om die reden hebben wij een tool ontwikkeld die ‘vrij’ door de machine heen kan om te presenteren wat bedoelt wordt. Tevens zijn de meest voorkomende vragen (FAQ) opgenomen als standaard animaties die aangeklikt kunnen worden en onderweg aanvullende info opgevraagd kan worden.

Onderstaande video is een schermopname uit deze tool. Je ziet hier een geselecteerde animatie die de stroom van het product laat zien.

INTERACTIEVE 3D-PRESENTATIE VOOR INTERNATIONALE UITLEG EN SALES

contact

Neem contact op met Dave.

Dave Letink

DIRECTEUR

meer nieuws?

VOLGENDE NIEUWSBERICHT